Články & recepty

20.3.2012 21:17 Zdravé recepty

Zapečený lilek s hovězím masem

Co budeme potřebovat?

Na porci pro 2 osoby si připravíme: 1 větší lilek, 150g mletého hovězího masa, ½ kelímku zakysané smetany (8 % tuku), 1 větší mrkev, cibule, česnek, pepř, kari, sůl, olivový olej, celozrnné pečivo.
Jak na to?
Omytý lilek rozřízneme na půl, vydlabeme a nakrájíme nadrobno dužinu.  Cibuli spolu s hovězím mletým masem osmažíme na olivovém oleji. Poté do pánve přidáme nakrájenou dužinu, nastrouhanou mrkev, česnek, trošku pepře, soli a kari koření. Společně smažíme do měkka, můžeme podlít troškou vody. Do půlek lilku vložíme směs, kterou mírně potřeme zakysanou smetanou a v troubě necháme zapéct asi 20 minut. Jíme s celozrnným pečivem či knäckenbrotem. 

Sdílet Přidat do oblíbených Tisknout stránku

Vybraný recept

Tuňákový salát s kuskusem

Tuňák je jedna z nejvýživnějších ryb s vysokým obsahem bílkovin (pokryje cca 1/10 příjmu bílkovin dospělého člověka). Kromě toho obsahuje esenciální mastné kyseliny, důležité vitamíny B12, niacin a fosfor. Dávejte přednost čerstvému tuňáku!

celý recept