Články & recepty
20.3.2012 21:17 Zdravé recepty
Zapečený lilek s hovězím masem
Co budeme potřebovat?
Na porci pro 2 osoby si připravíme: 1 větší lilek, 150g mletého hovězího masa, ½ kelímku zakysané smetany (8 % tuku), 1 větší mrkev, cibule, česnek, pepř, kari, sůl, olivový olej, celozrnné pečivo.
Jak na to?
Omytý lilek rozřízneme na půl, vydlabeme a nakrájíme nadrobno dužinu. Cibuli spolu s hovězím mletým masem osmažíme na olivovém oleji. Poté do pánve přidáme nakrájenou dužinu, nastrouhanou mrkev, česnek, trošku pepře, soli a kari koření. Společně smažíme do měkka, můžeme podlít troškou vody. Do půlek lilku vložíme směs, kterou mírně potřeme zakysanou smetanou a v troubě necháme zapéct asi 20 minut. Jíme s celozrnným pečivem či knäckenbrotem.
Jak na to?
Omytý lilek rozřízneme na půl, vydlabeme a nakrájíme nadrobno dužinu. Cibuli spolu s hovězím mletým masem osmažíme na olivovém oleji. Poté do pánve přidáme nakrájenou dužinu, nastrouhanou mrkev, česnek, trošku pepře, soli a kari koření. Společně smažíme do měkka, můžeme podlít troškou vody. Do půlek lilku vložíme směs, kterou mírně potřeme zakysanou smetanou a v troubě necháme zapéct asi 20 minut. Jíme s celozrnným pečivem či knäckenbrotem.